Servicii

Prin serviciile de fiziokinetoterapie de înaltă calitate oferite de către un personal cu înalte calificări şi beneficiind de evoluţia tehnologică din domeniul fizioterapiei si kineto-terapiei, centrul îşi propune promovarea stării de sănătate şi a stării de bine a pacienților.

NEUROKLINIK CENTER dispune de o echipă de specialiști dedicați, empatici și cu expertiză bogată în domeniul fiziokinetoterapiei şi ramurilor adiacente, al căror scop este de a îmbunătăți sănătatea și calitatea pacienților noștri.

 Prin personalul de o înaltă calificare în domenii care se îmbină armonios, NEUROKLINIK CENTER  ofera servicii necesare de înaltă calitate (atât la centru cât și domiciliul pacientului), având totodată prețuri accesibile .

ratăm o gamă foarte variată de afecțiuni, atât la adulți cât și la copii, de la  afecțiuni neurologice cronice si/sau cu deficit motor sever până la afecțiuni reumatismale și  afecțiuni osteo-articulare.

Ne adresam recuperarii functionale a pacientilor cu afectiuni severe/invalidante de natura reumatica ( i.e., poliartrita reumatoida stadiile 3 si 4, artroze degenerative stadiile 3 si 4, spondilita anchilopoietica stadiu avansat, recuperare locomotorie post-artroplastii totale şi parţiale de şold şi genunchi.), respectiv post-traumatica ortopedica (fracturi). 

Acordam o deosebita importanta recuperarii medicale pentru copii cu probleme neuromotorii, pentru care am alocat dotari si echipamente specializate, de ultima generatie. 

Printre afecțiunile pe care le tratăm se regăsesc:

  • paraplegii/parapareze, hemiplegii/hemipareze, tertraplegii/tertrapareze de etilogie traumatica, infectioasa, autoimuna, degenerativa, distrofii musculare, boala demielinizanta(sindrom Guillain-Barre, scleroza multipla)
  • sechele post accident vascular ischemic sau hemoragic
  •  hernii de disc, discopatii, leziuni ale măduvei spinării, disfuncție vestibulară și leziuni traumatice ale creierului
  • artroze, spondiloze, osteoporoză
  • Condiții pediatrice, cum ar fi întârzieri în dezvoltare, paralizie cerebrală și distrofie musculară
Change Your Life

Serviciile oferite de noi

Fizioterapie prin electroterapie

Fizioterapie prin electroterapie cu efect analgetic, antispastic, respectiv de stimulare musculară excitomotorie (curenti de joasa, medie si inalta frecventa; diverse tipuri de curenti : e.g. curent galvanic, TENS, diadinamic, interferential, Trabert

Fizioterapie prin ultrasonoterapie

Fizioterapie prin ultrasonoterapie : efect analgetic, hiperemiant, trofic;

Fizioterapie prin laserterapie

Fizioterapie prin laserterapie , efect analgetic, hiperemiant;

Kinetoterapie

Exercitii pasive/pasivo-active/activo-pasive/active cu efect trofic, dupa caz pentru reducerea spasticitatii, mentinerea amplitudinii fiziologice a miscarii, redarea echilibrului, rezistentei si fortei normale a grupelor de muschi afectate;

Masaj clasic

Reducerea spasticitatii, troficitatea tesuturilor afectate, efect hiperemiant ;

Drenaj limfatic

Combaterea edemelor/stazelor.

Terapia T.E.C.A.R .

Terapia TECAR utilizată in tratamentul afectiunilor sistemului osteoarticular, ale sistemului vascular si limfatic si ale sistemului nervos periferic.

Terapia TECAR este o forma de diatermie de contact combinata cu electroterapie. Spre deosebire de electroterapie, nu provoaca contractie musculara. Vasodilatatia indusa de caldura creste schimbul de substante care duc la drenajul zonei inflamate si la un aflux de celule reparative. 

Terapia TECAR are, de asemenea, proprietati de ameliorare a durerii prin stimularea productiei de endorfine. Terapia TECAR utilizeaza curenti de inalta frecventa pentru bio-stimularea tesuturilor cu rezistente diferite, fiind folosita in tratamentul afectiunilor sistemului osteoarticular si ale sistemului nervos periferic.

 Utilizam echipamente superioare care au capacitatea de a lucra la putere mare fara o crestere mare a temperaturii. Efectele benefice ale terapiei TECAR sunt utilizate in principal in terapia fizica de recuperare si in managementul durerii: 

Contuzii si entorse, Reabilitare post-chirurgicala, Traume sportive,Afectiuni musculare si ale tendoanelor, Neuropatii, Tesut cicatriceal, Afectiuni ale coloanei sau articulatiilor periferice, Afectiuni ale sistemului vascular si limfatic, Afectiuni ortopedice si ale sistemului nervos periferic, Reabilitare pelvica, Dureri acute si cornice, inclusiv la domiciliul pacientului.

Terapia cu unde de soc - Shokwave

Terapia cu unde de soc SHOKWAVE, destinată tratării afecțiunilor musculoscheletale cronice si complexe, fiind o solutie eficienta, de ultima generatie, in cazul in care terapia conventionala este insuficienta sau ca alternativa non-invaziva la interventia chirurgicala.

Fiind o piesa de mana ergonomica si echilibrata care ofera posibilitatea ajustarii presiunii incepand de la 0.3 bar permite efectuarea de tratamente pentru copii, precum si tratamente pe fascia sau zona coloanei vertebrale, atat la sediu cat si la domiciliu

Terapia prin stimularea electrica functionala

Terapia prin stimularea electrica functionala – FES atat pentru pentru membrele inferioare cat si superioare , destinate recuperarii si reeducarii mersului si a miscarilor membrelor superioare pentru pacientii care au suferit interventii medicale, AVC, neuropatii etc. vu ajutorul unor echipamente confortabile care permit utilizarea in activitatile de terapie la domiciliul pacientilor.

Drenajul limfatic

Terapia prin Drenaj limfatic – reprezintă o metodă terapeutică cu tradiție și dovedită clinic, ce oferă rezultate imediate și vizibile și care se bazează pe principiul presoterapiei pneumatice. Astfel, se folosesc o serie de manșoane speciale cu camere multiple suprapuse care oferă un masaj delicat ce stimulează circulația naturală a limfei prin corp, avand beneficii atat medicale cat si estetice.

Electroterapie, ultrasunete SI L

- Electroterapie cu efect analgetic, antispastic, respectiv de stimulare musculară excitomotorie (curenti de joasa, medie si inalta frecventa; diverse tipuri de curenti : e.g. curent galvanic, TENS, diadinamic, interferential, Trabert - ultrasonoterapie : efect analgetic, hiperemiant, trofic; Metabolic, Miorelaxant, Refacere Osoasa - Laserterapie , efect analgetic, hiperemiant; contribuie la ameliorarea durerii acute si cornice, cu o eficacitate de 85% - 90% in scaderea durerii si inflamatiei, contribuind la eliminarea riscului de interventie chirurgicala.

Kinetoterapie cu verticalizator cu biofeedback si balans

Prin sistemele sale de fixare la nivelul genunchilor, al centurii pelvine cat si la nivel lombar, Verticalizatorul de recuperare cu biofeedbak si balans ofera un suport ferm pacientului care nu are capacitatea neuromusculara de a se mentine autonom

in pozitie verticala, fiind cel mai indicat echipament din punct de vedere al recuperarii neuromusculare, care ajuta tranzitia pacientului de la pozitia orizontala(scaun cu rotile) spre mentinerea independenta a echibrului in pozitie ortostatica in vederea recuperarii medicale, pana la etapa de reeducare a mersului.Verticalizatorul cu balans are avantajul unui Biofeedback interactiv – inclusiv prin joc: captand astfel atentia pacientului si motavandu-l in efectuarea exercitiilor de recuperare. Astfel, softul de biofeedback contine diferite sesiuni de terapie si ilustratii in functie de obiectivul terapiei, module de joc 2D, reglarea rapida a parametrilor de antrenament. Senzorul de feedback tip A cu buton touch inclus,transmite datele de inclinare pentru sarcini de terapie controlate.

Kinetoterapie cu echipament de miscare izoinertiala

Echipamentul de miscare izoineritala este potrivit pentru reabilitare medicala prin kinetoterapie, antrenamente generale și antrenamente specifice sportului practicat. Datorită încărcării constante, puteți face mai mult de un exercițiu, deoarece vă antrenați mușchii mai intens și mai rapid.

Provocarea constă în a rămâne echilibrat la începutul fazei excentrice. Rezultatul este un dispozitiv de antrenament si recuperare la îndemână și multifuncțional, care poate fi utilizat pentru a antrena întregul corp într-un mod efficient, în interior sau în aer liber.Cu echipamentul de mișcare izoineritală experimentați atât rezistență concentrică, cât și rezistență excentrică. Datorită volantului rotativ rapid, aparatul se va retrage și după mișcarea de tragere, ceea ce provoacă rezistență excentrică, care s-a dovedit științific că este extrem de eficientă în întărirea sistemului musculat și în reabilitarea leziunilor. Acest aprat este potrivit pentru multe grupuri țintă, cum ar fi reabilitare medicală, fizioterapie, antrenament personal, fitness și antrenament specific sportului. Toate grupele musculare pot fi antrenate (excentric), atât ușor, cât și intens, precum și la viteză și forță.

Kinetoterapie cu ajutorul sistemelor de elongatii

O alternativă dovedită la intervenția chirurgicală pentru unii pacienți Forțele de tracțiune sunt direcționate către partea din spate a capului pentru a preveni comprimarea ATM. Alternativele de poziționare a coloanei cervicale la domiciliu permit opțiuni de tratament variate pentru clinician Sistemul pneumatic brevetat asigură o precizie de forță fiabilă și performanțe fără scurgeri. Proiectarea divizabilă și suprafața de tratament în mișcare activă replică tracțiunea clinică și promovează coerența tratamentului care crește conformitatea și satisfacția pacientului. Indicații:  Osteoartrita  Strângere musculară  Dureri de cap  Rigiditatea articulațiilor  Discuri herniate  Compresia rădăcinii nervoase

Recuperare medicala cu aparat pentru miscare pasiva membre inferioare

In urma diferitelor tipuri de interventii chirurgicale la nivelul articulatiilor, majoritatea pacientilor evita miscarea datorita durerilor resimtite. Lipsa miscarii determina rigidizarea articulatiilor, pentru recuperare pacientii apeland in mod clasic la kinetoterapie cu rezultate vizibile in cateva luni de la interventie.

Pentru rezultate rapide, chirurgii ortopezi recomanda miscarea pasiva continua inca din a doua zi de la efectuarea interventiei chirurgicale.

Soluție integrată supremă – o singură unitate pentru toate cele 3 articulații ale piciorului
Telecomandă cu touch screen
Setări avansate

Caracteristici principale
• Modul pentru gleznă
• Setare precisă și în timp real a amplitudinii de mișcare a pacientului
• 13 protocoale automate presetate
• Până la 50 de protocoale stabilite de utilizator
• Mișcări mai rapide pentru rezultate terapeutice superioare
• Sistem unic cu clic – fără reglare manuală
• Telecomandă cu touch screen

Hipoterapia cu simulator de calarire

Hipoterapia este una dintre terapiile cu nenumărate beneficii pentru copiii cu dizabilități motorii, probleme de relaționare, autism, ADHD, Sindrom Down etc.

Este folosită în multe centre din străinătate, ca metodă importantă de recuperare. Acest echipament permite realizarea terapiei prin hipoterapie imitand deosebit de exact miscarile calului, miscari care sunt cele mai apropiate de mersul uman si care permit astfel reeducarea reinvatarea mersului pentru persoanele cu probleme neuromotorii, eliminand insa inconvenientele si pericolele pe care aceasta terapie le poate avea atunci cand sunt utilizati cai dresati. Simulatorul de călărie pentru hipoterapie este utilizat în terapia de recuperare neuromotorie și consolidare a musculaturii in caz de accident sau dizabilitati congenitale, un aparat deosebit de util mai ales in recuperarea pacientilor cu probleme neuromotorii si de echilibu deoarece permite recuperarea prin hipoterapie, o tehnica de recuperare a mersului deosebit de eficienta deoarece este cea mai apropiata miscare de mersul uman.

Recuperare medicala cu bicicleta activa-pasiva

Cu bicicleta pentru mana si picior cu control antispasm cu sistem de fixare a labei piciorului si suport sustinere antebrat: se efectueaza proceduri necesare pentru pacientii cu deficit motor absolut/impotenta functionala/paralizie a membrelor; membrele pacientului sunt introduse in aparat iar ulterior aparatul mobilizeaza membrul afectat efectuand miscari fiziologice pe care pacientul nu le poate inca efectua, deoarece miscarea pasiva are un rol deosebit in neuroplasticitate. Recomandat în special pentru urmatoarele afectiuni: Mobilitate si abilitate la mers scăzuta , Lipsa generală a mobilitătii; Scleroză multiplă , Reumatism; Probleme cardio-vasculare, Artrite si osteoartrite; Boala Parkinson Paraplegie si tetraplegie Accidente vasculare cerebrale si hemiplegie Pacientii dializati; Atrofiere musculară.

Terapie cu cadru stabilizator pentru copii cu afectiuni neuromotorii

Recuperarea medicală cu cadru sabilizator este destinată copiilor care au nevoie de sprijin pentru menținerea unei pozitii verticale independente; include tetiera si panou de control și cod QR - aplicatie multisenzoriala conectată la un instrument interactiv tabletă. Sunetele transformate în vibrații consolidează activitățile de reabilitare, făcându-le dinamice, interactive și captivante. Poziția statică în picioare devine o experiență dinamică.

RECUPERARE MEDICALĂ ACTIVĂ CU PREMERGATOARE COMPLEXE DESTINAT COPIILOR ȘI ADULȚILOR CU PATOLOGII NEUROMOTORII

Recuperarea medicală devine o activitate distractivă și dinamică cu ajutorul acestor echipamente deosebit de versatile, care permit recuperarea în aer liber, cee ace in contextul actual al pandemiei de Covid 19 este un factor deosebit de important. Premergatoarele complexe sunt concepute pentru a asista si facilita deplasarea autonomă a copiilor și adulților cu patologii neuromotorii fiind un dispozitiv de sprijin conceput pentru a facilita mișcarea celor cu mobilitate redusă și pentru a promova cât mai multă independență posibil. stabilind standarde extrem de ridicate în ceea ce privește personalizarea, ușurința în utilizare și versatilitate, datorită unei game largi de ajustări și suporturi disponibile, efiind echipat cu suport pelvian și toracic ergonomic și independent, la fiecare pas.

TERAPIA THERASUIT

TheraSuit este un dispozitiv proprioceptiv dinamic moale de tip ortezic, primul costum în Statele Unite folosit pentru reabilitare neurologică, inclusiv tulburări senzoriale. Therasuit trateaza pacienții diagnosticați cu paralizie cerebrală, hemiplegie, accident vascular cerebral, întârzieri în dezvoltare, ataxie, atetoză, leziuni cerebrale traumatice și multe alte tulburări neurologice.

Este de un extraordinar ajutor pentru pacienți care suferă de probleme de dezintegrare senzorială și autism. Prin sistemul de benzi elastice de cauciuc, corpul unui pacient este aliniat la cât mai aproape de normal posibil. Această restaurare a postura și funcționarea corectă a mușchilor posturali permite pacienții să învețe (sau să reînvețe) modele adecvate de mișcare. Corpul pacientului este încărcat cu elemente foarte specifice și unice presiune care restabilește propriocepția profundă din articulații, ligamente și mușchii. TheraSuit oferă stabilizare externă la trunchiului și, prin urmare, permite mai fluent și coordonat mișcare atât pentru extremitățile superioare, cât și pentru cele inferioare. Abilitățile motorii fine și grosiere se îmbunătățesc la 94% dintre pacienți. Vorbirea și fluența se imbunatatesc la 64%. Dar îmbunătățirea majora apare la sistemul vestibular. Sistemul vestibular, prin poziția corpului, înregistrează spațiu și analizează tonusul muscular necesar executării miscarii.

KINETOERAPIE FOLOSIND SCRIPETOTERAPIA (INCLUSIV CUSCA ROCHER)

Centrul nostru ofera ședințe de kietoterapie prin scripetoterapie la cusca rocher și spalier, pedalier profesional, ergoterapie, covor sensorial, cilindre, diverse dispoitive de recuperare.

Dotari si echipamente

Am alocat dotari si echipamente specializate, de ultima generatie ce au avantajul de a putea fi utilizate inclusiv în activitatile de terapie la domiciliul pacientilor dar si in aer liber(echipamentele de kinetoterapie), ceea ce in contextul pandemiei Covid 19 este esential,  dar mai ales faptul ca o mare parte dintre ele, unice in regiune, se adreseaza copiilor cu deficiente neuromotorii.