Dotari

Tehnologia pentru fizioterapie pe care o deținem cuprinde aparate de ultimă generație precum:

 • TECAR,
 • SHOCKWAVE,
 • Stimulare Electrica Functionala FES
 • Drenaj Limfatic.
 • Electroterapie(curenti de joasa, medie si inalta frecventa; curent galvanic, TENS, diadinamic, interferential, Trabert), Ultrasunete, Laser.

Aparatura noastră pentru fiziotarapie are rezultate majore în accelerarea procesului de recuperare, ameliorarea și combaterea durerii, biostimulare, combaterea inflamațiilor, imbunatatirii circulatiei sangvine locale, stimulare neuromusculară, recuperarea și reeducarea mișcărilor, stimularea circulației limfei cu beneficii atat medicale cat și estetice . Aceste terapii sunt deosebit de eficiente în cazul în care terapia conventională este insuficienă sau ca alternativă non-invazivă la intervenția chirurgicală

Echipamentele noaste ultramoderne pentru kinetoterapie, multe dintre ele unice în regiune sau în țară, au avantajul de a putea fi utilizate in activitatile de terapie la domiciliul pacientilor dar si in aer liber, ceea ce in contextul pandemiei Covid 19 este esential, dar mai ales faptul ca o mare parte dintre ele se adreseaza și copiilor cu deficiente neuromotorii, pentru care exista putine centre în țara care oferă servicii de kinetoterapie.

Kinetoterapia este adusă la un alt nivel cu ajutorul echipamnetelor și aparatelor de ultimă generație, unele dintre ele unice în Romania, cu ajutorul carora putem oferi servicii de recuperare medicală complexe : recuperare pasivo-activa cu aparate complexe 

– Verticalizatorul de recuperare cu biofeedbak si balans are avantajul unui Biofeedback interactiv – inclusiv prin joc: captand astfel atentia pacientului si motavandu-l in efectuarea exercitiilor de recuperare

– Echipament miscare izoineritala

– Aparate pentru longatii coloana vertebrala cervicala si lombara

– aparat miscare pasiva membre inferioare

– simulator hipoterapie pt. recuperare neuromotorie

– bicicleta recuperare pasiva-activa membre superioare si inferioare

– scripetoterapie cusca rocher, pedalier profesional, ergoterapie – cadru sabilizator cu aplicație senzorială pentru copii si adolescenți destinate patologiilor neuromotorii

– Stabilizator dinamic complex destinat copiilor cu afectiuni neuromotorii

– Stabilizator dinamic complex pentru adolescenti și adulți cu patologii neuromotorii.

In dotarea noastra se afla urmatoarele echipamente de recuperare medicala:

Aparat de terapie combinata electroterapie, ultrasunete si laser

Fizioterapie prin electroterapie cu efect analgetic, antispastic, respectiv de stimulare musculară excitomotorie (proceduri prin curenti electrici;  procedurile vor utiliza diverse tipuri de curenti : e.g. curent galvanic, TENS, diadinamic, interferential, Trabert; fizioterapie prin ultrasonoterapie : efect analgetic, hiperemiant, trofic, miorelaxant, antispastic; fizioterapie prin laserterapie , efect analgetic, hiperemiant, miorelaxant, antispastic

Aparat drenaj limfatic

Necesar pentru proceduri cu rol in combaterea edemelor/stazelor si restabilirii circulatiei limfatice optime

Aparat miscare pasiva continua

Necesar pentru proceduri absolut necesare pentru pacientii cu deficit motor absolut/impotenta functionala/paralizie  a membrelor; membrele afectate ale pacientului sunt fixate in aparat iar ulterior aparatul mobilizeaza membrul afectat efectuand miscari fiziologice pe care pacientul nu le poate inca efectua. (miscarea pasiva are un rol deosebit in neuroplasticitate) 

Verticalizator cu balans si biofeedback Thera Trainer Balo

Este un aparat computerizat de inalta tehnologie care furnizeaza o gama de exercitii pentru imbunatatirea functionalitatii fibrelor musculare, tendoanelor, sistemului osos, sistemului nervos/ respectiv echilibrului, flexibilitatii, rezistentei si fortei musculare in vederea recuperarii functionale a pacientului.

In esenta, acest dispozitiv este necesar in recuperarea cu celeritate a majoritatii pacientilor.

Verticalizatorul cu balans are avantajul unui Biofeedback deosebit de interactiv – inclusiv prin joc: captand astfel atentia pacientului si motavandu-l in efectuarea exercitiilor de recuperare.

Astfel, softul de biofeedback contine diferite sesiuni de terapie si ilustratii in functie de obiectivul terapiei, module de joc 2D, reglarea rapida a parametrilor de antrenament. Senzorul de feedback tip A cu buton touch inclus,transmite datele de inclinare ale modelului Balo 536 pentru sarcini de terapie controlate.

Receptorul PC Wireless perminte comunicarea intre modelul Balo 536 cu orice unitate de control si afisaj / senzor de feedback, acesta putand fi utilizat singur sau impreuna cu un smart TV/ all in one PC/laptop/tableta.

Aparatul are urmatoarele caracteristici: aparatul este pentru reabilitare musculo-scheletala, tendoane, sistem osos, sistem nervos/ imbunatatirea flexibilitatii si mobilitatii, posturii si echilibrului, rezistentei si pentru cresterea rezistentei fizice -stimuleaza proprioceptia -echipament computerizat -efect asupra intregului corp -sarcina maxima admisa : 140 kg

Bicicleta pentru mana si picior cu control antispasm cu sistem de fixare a labei piciorului si suport sustinere antebrat

Prin acest dispozitiv se efectueaza proceduri necesare pentru pacientii cu deficit  motor  absolut/impotenta functionala/paralizie a membrelor; membrele  pacientului  sunt  introduse  in  aparat iar ulterior aparatul mobilizeaza membrul afectat efectuand miscari fiziologice pe care pacientul nu le poate inca efectua. (miscarea pasiva are un rol deosebit in neuroplasticitate) Recomandat în  special pentru urmatoarele afectiuni: 

 • Mobilitate si abilitate la mers scăzuta , Lipsa generală  a  mobilitătii;  
 • Scleroză multiplă , Reumatism; 
 • Probleme cardio-vasculare Artrite si osteoartrite; 
 • Boala Parkinson Paraplegie si tetraplegie Accidente vasculare cerebrale si hemiplegie Pacientii dializati; 
 • Atrofiere musculară.

Aparat pentru terapie cu unde de soc

Prin acest dispozitiv se efectueaza tratarea afectiunilor musculoscheletale cronice si complexe, fiind o solutie eficienta, de ultima generatie, in cazul in care terapia conventionala este insuficienta sau ca alternativa non-invaziva la interventia chirurgicala. 

Fiind o piesa de mana ergonomica si echilibrata care ofera posibilitatea ajustarii presiunii incepand de la 0.3 bar permite efectuarea de tratamente pentru  copii, precum si tratamente pe fascia sau zona coloanei vertebrale, atat lasediu cat si la domiciliul pacientului.

Sistem dinamic complex pentru copii cu probleme neuromotorii

conceput pentru a asista si facilita deplasarea autonomă a copiilor cu inaltimi de la 90 la 135 cm,Sarcina maximă: 45 kg.

Fiind o piesa de mana ergonomica si echilibrata care ofera posibilitatea ajustarii presiunii incepand de la 0.3 bar permite efectuarea de tratamente pentru  copii, precum si tratamente pe fascia sau zona coloanei vertebrale, atat lasediu cat si la domiciliul pacientului.

Sistem dinamic complex pentru adolescenti cu probleme neuromotorii

conceput pentru a asista si facilita deplasarea autonomă a copiilor.

Caracteristici tehnice:

 • înălțimea ( de la sol până la suportul pelvian) 
 • înălțimea utilizatorului: de la 110 la 165 cm.
 • Sarcina maximă: 90 kg

Cadru sabilizator Mini Standy pentru copii si adolescenti

Care au nevoie de sprijin pentru menținerea unei pozitii verticale independente cu tetiera si panou de control și cod QR – aplicatie multisenzoriala.

Aplicatia se poate conecta la  orice sistem  educațional sau  instrument interactiv, cum ar fi o tabletă, computer, consolă, educațional software și așa mai departe.

Sunetele  transformate  în  vibrații consolidează activitățile de reabilitare, făcându-le dinamice, interactive și captivante.

Poziția statică în picioare devine o experiență dinamică.

Aparate de electroterapie ODFS cu un canal de stimulare si comutator de picior

Se pot prescrie si monitoriza diverse exercitii si pentru alti muschi (cvadricepsi, fesieri, ischio- gambieri), pentru membrele inferioare si care sunt destinate terapiei prin electrostimulare pentru reeducarea mersului adultilor care au suferit interventii medicale, AVC, etc.

Aceste echipamente sunt esentiale in desfasurarea activitatilor de fiziokinetoterapie si permit utilizarea in activitatile de terapie la domiciliul pacientilor dar si in aer liber, ceea ce in contextul pandemiei Covid 19 este deosebit de important.

Aparat de electroterapie ODFS cu un canal de stimulare

Si comutator de picior cu conectare wireless cu sistem de transmisie wireless catre ODFS PACE XL Se pot prescrie si monitoriza diverse exercitii si pentru alti muschi (cvadricepsi, fesieri, ischio-gambieri);

Aparat Gymna pentru terapia TECAR

este folosit in tratamentul afectiunilor sistemului osteoarticular, ale sistemului vascular si limfatic si ale sistemului nervos periferic. Terapia TECAR este o forma de diatermie de contact combinata cu electroterapie. Spre deosebire de electroterapie, nu provoaca contractie musculara.

Vasodilatatia indusa de caldura creste schimbul de substante care duc la drenajul zonei inflamate si la un aflux de celule reparative. Terapia TECAR are, de asemenea, proprietati de ameliorare a durerii prin stimularea productiei de endorfine.

Terapia TECAR utilizeaza curenti de inalta frecventa pentru bio-stimularea tesuturilor cu rezistente diferite.Terapia avansată si eficienta TECAR este folosita in tratamentul afectiunilor sistemului osteoarticular si ale sistemului nervos periferic.

Aparatul propus difera de terapia traditionala TECAR, deoarece are capacitatea de a lucra la putere mare fara o crestere mare a temperaturii. Similar cu diatermia traditionala, dispozitivul poate functiona in modul pulsatoriu, dand organismului timp pentru a disipa caldura produsa, in timpul unei pauze scurte.

Efectele benefice ale terapiei TECAR sunt utilizate in principal in terapia fizica de recuperare si in managementul durerii:Contuzii si entorse, Reabilitare post-chirurgicala, Traume sportive,Afectiuni musculare si ale tendoanelor, Neuropatii, Tesut cicatriceal, Afectiuni ale coloanei sau articulatiilor periferice, Afectiuni ale sistemului vascular si limfatic, Afectiuni ortopedice si ale sistemului nervos periferic, Reabilitare pelvica, Dureri acute si cornice.

Echipament miscare izoineritala Kynett One

Este potrivit pentru reabilitare medicala prin kinetoterapie, antrenamente generale și antrenamente specifice sportului practicat.

Datorită încărcării constante, puteți face mai mult de un exercițiu, deoarece vă antrenați mușchii mai intens și mai rapid.

Provocarea constă în a rămâne echilibrat la începutul fazei excentrice.

Rezultatul este un dispozitiv de antrenament si recuperare la îndemână și multifuncțional, care poate fi utilizat pentru a antrena întregul corp într-un mod eficient.

Datorită designului său inteligent, carcasei sale utile și a greutății sale de numai 5 kg, Kynett One este ușor de transportat.

Indiferent dacă sunteti în interior, în aer liber, acasă, la sală sau în mișcare, antrenamentul Kynett este posibil oriunde.

Echipament pentru elongatii cervicale CHATTANOOGA

Saunders Cervical, echipament portabil; prezinta avantajul ca se pot executa elogatii la nivelul coloanei cervicale (pentru diverse tipuri de neuropatii compressive) la domiciliul pacientului

Simulator calarie pt.recuperare neuromotorie

destinat pentru terapia copiilor si adultilor prin hipoterapie utilizat in terapia de recuperare si consolidare a musculaturii in caz de accident sau dizabilitati congenitale, un aparat deosebit de util mai ales in recuperarea pacientilor cu problem neuromotorii si de echilibu deoarece permite recuperarea prin hipoterapie, o tehnica de recuperare a mersului deosebit de eficienta deoarece este cea mai apropiata miscare de mersul uman.

Terapia TheraSuit

Este primul costum în Statele Unite folosit pentru reabilitarea neurologică și tulburări senzoriale.

TheraSuit este un proprioceptiv dinamic moale ortezic. Este înregistrat FDA și utilizat în prezent în peste 32 diferite clinici și spitale din Statele Unite (inclusiv spitalele pentru copii).

Therasuit tateaza pacienții diagnosticați cu paralizie cerebrală, hemiplegie, accident vascular cerebral, întârzieri în dezvoltare, ataxie, atetoză, leziuni cerebrale traumatice și multe alte tulburări neurologice.

Este de un extraordinar ajutor pentru pacienți care suferă de probleme de dezintegrare senzorială și autism.

Prin sistemul de benzi elastice de cauciuc, corpul unui pacient este aliniat la cât mai aproape de normal posibil. Această restaurare a postura și funcționarea corectă a mușchilor posturali permite pacienții să învețe (sau să reînvețe) modele adecvate de mișcare.

Corpul pacientului este încărcat cu elemente foarte specifice și unice presiune care restabilește propriocepția profundă din articulații, ligamente și mușchii.

TheraSuit oferă stabilizare externă la trunchiului și, prin urmare, permite mai fluent și coordonat mișcare atât pentru extremitățile superioare, cât și pentru cele inferioare.

Abilitățile motorii fine și grosiere se îmbunătățesc la 94% dintre pacienți. Vorbirea și fluența se imbunatatesc la 64%.

Dar îmbunătățirea majora apare la sistemul vestibular. Sistemul vestibular, prin poziția corpului, înregistrează spațiu și analizează tonusul muscular necesar executării miscarii.